Reliability Engineer

Functie ID: 13640

Nu solliciteren

 

Reliability Engineer (m/v)

 

Ben jij de Reliability Engineer die vorm en inhoud gaat geven aan de betrouwbaarheid van ons machinepark?

 

Cimpress, het snelgroeiende bedrijf achter onder andere Vistaprint, Albelli en Drukwerkdeal.nl, zit middenin de grootste verandering in haar geschiedenis en jij kan daar aan bijdragen. We bouwen een platform dat wereldwijd op maat geprinte artikelen kan leveren met de betrouwbaarheid, kwaliteit en lage kosten van massa productie. We noemen dit het Mass Customization Platform (MCP) en we veranderen hiermee de markt van op maat bedrukte producten. Van visitekaartjes tot billboards en van fotoboeken tot promotionele kleding.

 

We’re boldly going where no one has gone before here at Cimpress”.

 

De schaal, de complexiteit en de focus van wat we doen, zorgt ervoor dat we moeten innoveren en problemen oplossen die nooit eerder zijn opgelost. Jij kunt als Engineer hier deel van gaan uitmaken, want voor de nieuwe generatie Reliability Engineers hebben we interessante uitdagingen en projecten om van MCP een succes te maken.

 

Samenvatting:

 

Binnen Cimpress Venlo bestaat de afdeling Maintenance uit een Maintenance Manager, een Werkvoorbereider en 15 Maintenance Technicians. De afdeling houdt zich bezig met het uitvoeren van preventief onderhoud, het verhelpen van storingen/problemen en het uitvoeren van verbeteringsacties aan machines en onderdelen, teneinde het productieproces zo ongestoord mogelijk te laten verlopen. In verband met een veranderende behoefte van de organisatie zijn we op zoek naar een Maintenance & Reliability Engineer.

 

De inhoud van jouw rol:

 

 • Je draagt bij vanuit jou kennis om de proces- en machineveiligheid te verbeteren.
 • Je bent de schakel tussen de productie - en maintenance organisatie en de “motor” die “planning & preparation” en “maintenance execution” aanstuurt.
 • Verantwoordelijk voor het optimaliseren en uitbreiden van het onderhoudsprogramma (Ultimo) teneinde de functionaliteit en beschikbaarheid hiervan te waarborgen.
 • Genereren van rapportages uit de onderhoudsgegevens zodat op basis van feiten processen verbeterd en geoptimaliseerd worden.
 • Je denkt actief mee over technische verbeteringen aan processen / machines / equipment / tools om de meeste waarde toe te voegen en voert verbeteringen door. Hiertoe zorg je ook voor een business case en weet dit op een heldere manier te presenteren
 • Je faciliteert en drijft best practices op het gebied van Value Driven Maintenance (VDM), Reliability Centered Maintenance (RCM), Total Productive Maintenance (TPM) en Lean Six Sigma om te komen tot een World Class Standaard.
 • Je bezoekt leveranciers, bespreekt ideeën met de leveranciers, en vraagt offertes aan voor verbeteringen aan machines in overleg met de leidinggevende.
 • Je documenteert, implementeert en communiceert over oplossingen/ werkmethoden binnen de afdeling en daarbuiten en implementeert globale standaarden en procedures en valideert bestaande en nieuwe onderhoudstaken op hun toegevoegde waarde.
 • Je draagt zorg dat nieuwe equipment geïntegreerd wordt in het maintenance management systeem, en zorgt dat documentatie en registratie op orde is en je verzorgt instructies aan collega’s het toepassen van best practices.

 

In ruil daarvoor breng je mee:

 

 • HBO- opleiding, bij voorkeur Mechatronica of tenminste 1 van de 2 disciplines Werktuigbouwkunde en of Elektrotechniek en je hebt al enige jaren ervaring op het gebied van maintenance & reliabiltiy engineering.
 • Kennis en ervaring met programma’s als Lean Six Sigma, Value Driven Maintenance, Total Productive Maintenance.
 • Ervaring met maintenance management systemen, bij voorkeur Ultimo.
 • Computervaardig  Microsoft office (gevorderd Excel).
 • Kennis en ervaring op het gebied van Elektrisch schakelen, NEN 1010 en 3140, Pneumatiek en Besturingstechniek en kennis van relevante wet en regelgeving.
 • Je bent communicatief sterk en je bent in staat om anderen te stimuleren om in samenwerkingsverband tot resultaat te komen.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; Duits is een pre.

Wat biedt Cimpress jou als Reliability Engineer?

 

 • Werken in een snelgroeiend bedrijf met alle kansen en uitdagingen die daarbij horen.
 • Engineer zijn in een bedrijf dat draait om techniek.
 • Een internationale werkomgeving en carrièremogelijkheden.
 • De kans om te werken aan complexe problemen die nog niet eerder zijn opgelost.
 • Een informele, ondernemende en resultaatgerichte cultuur.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die afhankelijk zijn van de positie, de CAO (grafimedia) en je vaardigheden.

Informatie over het bedrijf:

 

Cimpress N.V. (Nasdaq: CMPR) is wereldwijd marktleider op het gebied van op maat gemaakte producten. Het bedrijf heeft zich 20 jaar lang gericht op het ontwikkelen van software en productiecapaciteiten die traditionele markten veranderen om op maat gemaakte producten beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. De merken van Cimpress zijn onder andere Vistaprint,Albelli,Drukwerkdeal,Pixartprinting,Druck.at,Exaprint. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 80 miljoen unieke producten via zijn netwerk van computergestuurde productiefaciliteiten.

 

Klinkt dit als de uitdaging die je graag aangaat? Klik om nu te solliciteren! Neem voor meer informatie contact op met Marc Duteweerd, mduteweerd@cimpress.com of +31 (0)6-54328469.

Nu solliciteren

Over Vistaprint

Wie zijn wij?

Vistaprint, onderdeel van Cimpress, helpt jaarlijks 16 miljoen ondernemers en consumenten op weg door het leveren van professioneel en betaalbaar drukwerk en digitale marketingproducten.

Wij zijn een internationaal, klantgericht bedrijf met ruime ervaring op het gebied van marketing. Onze producten zijn te bestellen via 25 gebruiksvriendelijke lokale websites, die meer dan 130 landen ter wereld bedienen. Om een wereldspeler op topniveau te kunnen zijn ontwikkelen wij onze eigen vernieuwende technologie, van intelligente software tot geavanceerde productiefaciliteiten. Daardoor kunnen wij onze klanten hoge kwaliteit voor concurrerende prijzen bieden.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar collega’s met een passie voor hun vak die graag een nieuwe impuls willen geven aan ons bedrijf. Enthousiaste talenten die hun mening durven te geven en die graag meedenken over hoe we onze klanten het best van dienst kunnen zijn. Of je nu programmeur, productiemedewerker of marketingspecialist bent, jouw input telt. Samen kunnen we de markt veranderen en verder veroveren.

Geef een impuls aan je carrière!

Als je graag bij een vernieuwend internationaal bedrijf wil werken en wil bijdragen aan nieuwe oplossingen voor onze klanten, dan hebben wij je heel wat te bieden. Allereerst natuurlijk een concurrerend salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder bieden wij goede opleidingsmogelijkheden en kun je bij ons doorgroeien, zowel binnen als buiten je eigen vakgebied. En wij vinden een leuke, open sfeer ook belangrijk. Met tal van activiteiten op het werk, maar ook daarnaast. Zoek jij je plek in een multiculturele, inspirerende omgeving? Ga dan naar Over ons voor meer informatie.

Gelijke behandeling

Vistaprint, onderdeel van Cimpress, maakt tijdens de sollicitatieprocedure geen onderscheid op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, handicap of chronische ziekte. Alle gekwalificeerde kandidaten komen in aanmerking.
Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld. Alleen cv's van gecontracteerde bureaus worden overwogen. Vistaprint is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele vergoedingen of kosten die gepaard gaan met ongevraagde acquisitie.